Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Αποστατες



Αποστάτης Αλουμινίου.

      Οι αποστάτες στην Ελληνική αγορά είναι επί το πλείστον από Αλουμίνιο και η διάσταση πλάτους άρα και το κενό που μπορούμε να έχουμε ανάμεσα στα 2 κρύσταλλα είναι από 6 χιλ έως 20-22 χιλ. για μεγαλύτερα διάκενα μπορεί να κολληθούν 2 αλουμίνια μαζί. Στην εσωτερική πλευρά τους έχουν μικρέ τρύπες ώστε να υπάρχει δυνατότητα τα δουλέψουν τα πυριτικά άλατα που μπαίνουν στο εσωτερικό των αποστατών ώστε να ρυθμίζουν τη υγρασία στον αέρα που περικλείετε στο εσωτερικό των κρυστάλλων.




       Δύο βασικοί τύποι κυκλοφορούν στην αγορά με μικρές παραλαγές. Τα απλά αλουμίνια που απαιτούν κοπή για κάθε πλευρά και ένωση με γωνιακά εξαρτήματα ώστε να σχηματισθεί το ορθογώνιο παραλληλόγραμμο και τα αλουμίνια που κάμπτονται από μηχανή ώστε να σχηματισθούν γωνίες 90ο μοιρών και με ειδικό εξάρτημα να κλείσει το σχήμα. Ο δεύτερος τύπος έχει ελαφρά καλύτερα χαρακτηριστικά θερμομόνωσης.
Βίντεο από αυτόματη γραμμή παραγωγής με αποστάτη αλουμινίου που σχηματοποιείται από μηχανή υπάρχει εδώ :.http://www.youtube.com/watch?v=jywdSUvsRzk

Αποστάτες Warm edge.

      Για τη μέγιστη δυνατή μόνωση μπορούν να τοποθετηθούν  Warm edge (ή thermal break) αποστάτες αντί αλουμινίου, αυτά  μειώνουν  τη θερμότητα που χάνεται γύρω από την περίμετρο ενός παραθύρου με την αντικατάσταση του συμβατικού αλουμινίου, με ένα χαμηλής θερμοαγωγιμότητας  υλικό. Αυτό μπορεί να παρέχει σχεδόν 1.000 φορές καλύτερη θερμική μόνωση από τους αποστάτες αλουμινίου. Οι Warm edge (ή thermal break) αποστάτες μειώνουν αισθητά το φαινόμενο συμπύκνωση υδρατμών στην εσωτερική πλευρά των παραθύρων δεδομένου ότι μειώνουν τη μεταφορά θερμοκρασίας μεταξύ του εσωτερικού και εξωτερικού κρυστάλλου.

Φωτογραφία από αποστάτη Warm edge της εταιρείας Thermoseal

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

θα προσπαθήσω να απαντήσω το συντομότερο σε οποιοδήποτε σχόλιό σας χρειάζεται απάντηση. Ευχαριστώ.