Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΕΠΙΦΑΝΕΙΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΙΠΛΟΥΣ ΥΑΛΟΠΙΝΑΚΕΣ


    Τα τελευταία χρόνια που οι επιστρώσεις και γενικά οι επεξεργασίες που μπορεί να γίνουν στις επιφάνειες των διπλών κρυστάλλων έχουν αυξηθεί, προέκυψε το πρόβλημα ονομασίας της κάθε επιφάνειας των μονωτικών υαλοπινάκων ώστε να ορίζεται με ακρίβεια πια από τις 4 (τουλάχιστον ) επιφάνειες θα έχει κάποια επίστρωση ή επεξεργασία.

    Ορίστηκε λοιπόν η ονομασία των επιφανειών να αποτελεί την αύξουσα σειρά της, με αρχή μέτρησης την εξωτερική πάντα πλευρά του τοποθετημένου υαλοπίνακα, είτε είναι διπλός είτε τριπλός. Εάν υπάρχει τρίπλεξ – laminate – υπολογίζονται μόνο οι εξωτερικές επιφάνειες δηλ. 2 επιφάνειες. Στο σχήμα φαίνεται αναλυτικά η ονομασία.



    Αν λοιπόν σε κάποιο από τα glass configurator των εταιρειών παραγωγής αναφέρεται  η θέση της επίστρωσης με πρόθεμα # και ακολουθεί αριθμός, αυτός ο αριθμός είναι η θέση της επίστρωσης στο τελικό κρύσταλλο. Πχ.  (LOW E type) pos 2. :  σημαίνει ότι η θέση της Low E επίστρωσης είναι η θέση 2. Αν κατασκευάζουμε διπλό γυαλί η επίστρωση είναι στο εξωτερικό κρύσταλλο και στην εσωτερική του επιφάνεια, ‘ κοιτάει ‘  δηλ. μέσα στο σπίτι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

θα προσπαθήσω να απαντήσω το συντομότερο σε οποιοδήποτε σχόλιό σας χρειάζεται απάντηση. Ευχαριστώ.